Lees hier waar je op moet letten bij de aankoop van nieuw laminaat 

Lees hier waar je op moet letten bij de aankoop van nieuw laminaat 

Er moet een nieuwe vloer komen en je bent er al uit wat voor materiaal vloer je wilt: laminaat. Nu hoef je alleen nog maar te zoeken welke laminaatvloer je wilt. Makkelijk toch? Er zijn nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om de beste laminaatvloer voor bij jou thuis te vinden. Zo maak jij geen miskopen en krijg jij het resultaat die je graag wilde hebben.

In welke ruimte wordt de vloer gelegd?

Voordat je gaat kiezen wat voor vloer jij het mooiste vindt moet je nadenken over de kamer waar hij in komt te liggen. Stel op deze ruimte het type laminaat af. Zo heb je bij een vloer in de keuken of badkamer een vloer nodig die bestemd is tegen vuil en water. Ga ook na hoeveel er gelopen wordt op die plaats. Als er veel gebruik van gemaakt wordt is het meestal de investering wel waard om een vloer met meer kwaliteit te kopen. Ook kun je er dan voor kiezen om een vloer met voelbare structuur te kiezen, hierdoor glijd je minder snel uit.

Hoelang wil je dat de vloer mee gaat?

Hoe hoger de kwaliteit van de vloer hoe duurder het wordt. Ben je dus van plan lang op deze plek te wonen dan kun je de investering dus overwegen. Ben je van plan om het als vloer te hebben voor enkele jaren en maakt het jou niet zoveel uit dan kun je voor een lagere kwaliteit kiezen. Toch is het voordeel van laminaat, net als bij een pvc-vloer, dat je de vloer uit elkaar kunt klikken en in een volgende woning deze vloer weer in elkaar te zetten. Door deze eigenschap wordt het wel mogelijk gemaakt om een kwalitatief goede vloer mee te nemen naar een volgende woning. Op zoek naar de perfecte vloer, bekijk dan het assortiment van Luxury Floors.

Hoe past de vloer in jouw interieur?

Zorg dat de vloer past bij de rest van het interieur. Wil je warmte uitstralen dan moet de vloer dit overbrengen. Heb je al veel donkere dingen in huis dan is een lichte vloer wel erg mooi. Het hangt ook van je eigen smaak af. Kies dus voor jezelf wat je mooi vindt en ga dan na of het ook bij je interieur past.

Reacties zijn gesloten.