De aanschaf van een goed hoofdkussen

De aanschaf van een goed hoofdkussen

De keuze die u maakt voor een hoofdkussen is een belangrijke keuze. Denk daar zeker niet te licht over. Want hoe duur uw matras dan ook is en hoe fraai uw bed er ook uitziet, zonder goed hoofdkussen komt u niet aan een goede nachtrust toe. De aanschaf van een hoofdkussen vraagt dus om extra aandacht, want een kussen maakt wel degelijk het verschil.

Wat vindt u nou een prettig kussen?

Hebt u niet de beschikking over een goed kussen, dan kan al snel extra druk op de hals- en nekwervels en de ruggenwervels ontstaan met alle mogelijke gevolgen van dien. Het is een kwestie van uw persoonlijke voorkeur wat u een prettig kussen vindt. Daarnaast dient u een aantal heldere vragen voor uzelf te beantwoorden, bijvoorbeeld over de vulling van het kussen en de wijze waarop u doorgaans ligt.

Gemiddeld laag en steviger hoofdkussen

Hoe harder uw matras, hoe steviger uw kussen. Hebt u een zacht matras waarin u letterlijk wat wegzakt, dan is een dunner en laag kussen vaak de best denkbare optie. Voorts is het belangrijk om de wijze waarop u ligt mee te nemen in de beslissing voor een hoofdkussen. Rugslapers doen het doorgaans bij voorkeur met een gemiddeld stevig en laag hoofdkussen. Zeker als u op de rug slaapt is een kussen belangrijk want dan wordt extra ondersteuning voor de nek gevraagd. Zo voorkomt u dat er onnodig te veel druk op uw nekwervels ontstaat.

Hoofdkussen voor de buikslaper; zo dun en laag mogelijk

Slaapt u op uw buik? Weest u er dan wel van bewust dat dit de minst gezonde houding is, omdat er op deze wijze al snel extra druk op rug en nek kan ontstaan. Slaapt u op uw buik, dan is een dun hoofdkussen al voldoende om een goede nachtrust te ervaren. Zijslapers hebben een sterke voorkeur voor een stevig kussen, iets dat weer afhankelijk is van de afstand tussen uw schouders en hals. Die ruimte namelijk, dient op de best denkbare wijze opgevuld te worden. In alle gevallen moet zoals al eerder gezegd rekening gehouden worden met de hardheid van de matras.

Voor een ideaal hoofdkussen kijkt u op Hoofdkussen.com! Daar staan ze dag én nacht voor u klaar!

Kiest u voor een hoofdkussen van traagschuim of voor dons en veren?

Ook de keuze voor de vulling is belangrijk. Een kussen met een bepaalde vulling kan soms wel en soms niet gewassen worden. En dat terwijl er toch al snel de nodige bacteriën op het kussen komen. Koopt u een kussen dat niet uit te wassen is, vervang deze dan regelmatig. Om de drie of vier jaar dient u het kussen te vervangen met een nieuwe.

Perfecte nachtrust

Veel mensen denken dat het bed en de matras belangrijker zijn dan het kussen. Niets is echter minder waar. Zonder goed kussen slaapt u nooit perfect, met een deugdelijk kussen aangepast op de matras en uw lighouding lukt u dat wel. Zaak dus de aankoop van een kussen zeer serieus te nemen en voor uzelf op een rijtje te hebben hoe u slaapt en hoe stevig uw matras precies is. Denk ook goed na over de vulling en daarmee gepaard gaand de mate van hygiëne.

Speciale peuterkussens

Ook aan de kleinste onder ons is er gedacht. Een kussen is namelijk net zo belangrijk voor volwassene als voor kinderen. Daarom kunt u ook speciale peuterkussens kopen. Deze zijn nog niet zo groot als een hoofdkussen voor volwassenen maar bieden wel alle steun die er nodig is. Bovendien zijn peuterkussens veilig en zijn ze makkelijk te wassen.

Reacties zijn gesloten.