Elke soort vloerbedekking heeft zijn eigen voordelen

Elke soort vloerbedekking heeft zijn eigen voordelen

Er zijn enorm veel verschillende soorten vloerbedekkingen op de markt. Dit maakt het voor consumenten moeilijk om te kiezen welke soort vloerbedekking ze in hun woning willen. Iedere vloerbedekking heeft zijn eigen voor- en nadelen. Om een overzicht te hebben van welke soort vloerbedekkingen er zijn, heb ik in dit artikel een aantal soorten voor jullie beschreven.

Houten vloeren

Iedereen kent ze wel: de houten vloeren. Houten planken zijn allemaal uniek en dit zorgt ervoor dat er geen één houten vloer hetzelfde is als een ander. Dit geeft een uniek beeld aan de woning en zorgt voor een warm gevoel. Er bestaan enorm veel verschillende soorten bomen in de wereld en dus ook veel verschillende houtsoorten. Niet elke houtsoort is geschikt om een vloer van te maken, maar er is zeker genoeg verschillende keuze. Houten vloeren past zowel bij traditionele als moderne huisstijlen. Het nadeel van houten vloeren is wel dat ze enorm veel onderhoud nodig hebben om er mooi uit te blijven zien, wanneer je hier voor zorgt kan je lang genieten van mooie houten vloeren.

PVC vloeren

PVC vloeren lijken enorm op houten vloeren, maar zijn niet van een natuurlijk product gemaakt. Dit zorgt ervoor dat ze de unieke uitstraling een beetje missen, maar de PVC vloer heeft gelukkig wel veel voordelen. Zo zijn PVC vloeren enorm duurzaam en makkelijk te onderhouden. PVC is een stevig materiaal en kan dus wel tegen een stootje. Ook is het materiaal waterafstotend, waardoor je de vloer makkelijk kan dweilen en stofzuigen, zo wordt de vloer niet snel vies.

Tapijt

Tapijt is een zachte stof. Veel mensen kiezen ervoor om een tapijt boven op hun huidige vloer te leggen. Het zorgt voor een warme ondergrond die lekker voelt aan je voeten. Echter kan je ook kiezen om tapijt als ondergrond te leggen. Zo is de hele vloer bedekt met een lekkere, zachte stof. Tapijt is door de vele haartjes wel lastig schoon te maken. Wanneer je huisdieren hebt is dit dus niet de ideale vloer. Nare geurtjes en viezigheid blijft lang in de vloeren zitten.

Dit zijn slechts drie voorbeelden van soorten vloerbedekking. Hiernaast heb je natuurlijk ook nog gietvloeren, laminaat en tegels. Neem een kijkje bij Martijn de Wit als je meer wilt weten over deze vloerbedekkingen.

Reacties zijn gesloten.