In de keuken werkt men graag met roestvrijstaal

In de keuken werkt men graag met roestvrijstaal

Roestvrijstaal (RVS) is op het eerste gezicht niet heel anders dan normaal staal. Staal wordt gemaakt van ijzererts en een kleine hoeveelheid koolstof. Aan roestvrijstaal wordt tevens ook nikkel en chroom toegevoegd. Door chroom en nikkel aan het staal toe te voegen, wordt het materiaal bestand tegen roest. Keukenmateriaal van roestvrij staal kopen is zeker geen slecht idee. Dit geldt al helemaal als u een horecaonderneming heeft. Waarom dit het geval is? Het materiaal heeft een aantal belangrijke voordelen.

De voordelen van roestvrijstaal

Om te beginnen is het materiaal ontzettend stevig. Roestvrij staal in een pan is alleen om deze reden al een goed idee. Een ander voordeel van het materiaal is dat het hittebestendig is. Hierdoor krijgt u bijvoorbeeld geen donkere plekken in de pan. Dit is ook een van de redenen dat het materiaal in veel horecazaken voor bijna alle keukenapparatuur gebruikt wordt. Nog een belangrijk voordeel is het feit dat RVS bijzonder hygiënisch is. Roestvrij staal schoonmaken doet u met het grootste gemak. Uiteraard is de roestvrije eigenschap op zichzelf ook al een groot voordeel. Doordat het materiaal niet gaat roesten, is de levensduur veel langer.

Het materiaal heeft een prachtige uitstraling

Een professionele kok zou zich nooit moeten schamen om zijn keuken. Ook als u een horecazaak heeft, is het belangrijk dat de keuken er altijd netjes uitziet. Stelt u zich voor dat een gast bij u in de keuken zou komen, zou u zich dan schamen over de staat hiervan? Indien dit het geval is, is het belangrijk dat u de keuken zo snel mogelijk onder handen neemt. Een keuken van RVS ziet er strak en modern uit. Dankzij de moderne uitstraling oogt uw keuken direct heel anders. Of u nou een horecazaak heeft of de keuken thuis wilt opknappen, RVS is een materiaal dat u absoluut wilt gebruiken.

RVS is ook perfect voor apparaten en accessoires

In de keuken wordt er met veel verschillende apparaten gewerkt, denk aan de oven en de koelkast. Ook deze krijgen een sjieke uitstraling als ze van RVS zijn. Hetzelfde geldt voor accessoires! Een mooie waterkoker of pannenset en ook een RVS prullenbak mag niet ontbreken in de keuken!

Roestvrij staal prijs

Bent u benieuwd naar wat u voor roestvrijstaal betaalt? De prijs van dit materiaal ligt vrij laag. Het is dus zeker niet alsof u goud of zilver inkoopt. Overigens is roestvrijstaal ook geen edelmetaal. Een edelmetaal is een metaal waarbij geen oxidatie optreedt. Waarom roestvrijstaal hier dan niet onder valt? Omdat RVS een legering is, en dus geen edelmetaal. De prijs hiervan is er dan ook zeker niet naar. RVS is tevens ook veel minder schaars dan edelmetalen als goud, zilver en platina.

Wat u voor RVS keukenapparatuur betaalt, is vooral afhankelijk van hoe de apparatuur in elkaar zit. De functies, het formaat en de kwaliteit hebben veel meer invloed op de prijs dan het materiaal. Ook het merk en de aanbieder spelen een grote rol. Het is dus niet per se zo dat de duurste RVS keukenapparatuur ook daadwerkelijk het beste is. Om deze reden is het een goed idee om u in verschillende aanbieders te verdiepen. Heeft u een horecaonderneming? Dan is het aan te raden om keukenapparatuur te kopen die ook specifiek voor de horeca gemaakt is. Vaak zijn er namelijk een aantal belangrijke verschillen ten opzichte van apparatuur voor particulieren.

 

Reacties zijn gesloten.