Soorten klokken: vind de beste klok voor thuis

Soorten klokken: vind de beste klok voor thuis

Klokken zijn een van de oudste uitvindingen die bestaan. Ze kunnen worden gedateerd uit het begin van de 13e eeuw in Europa. Klokken kunnen in ontwerp verschillen, maar ze hebben allemaal hetzelfde doel: je laten zien hoe laat het is, een bijzonder handige functie wanneer je telefoon aan de andere kant van de kamer is. Van analoge klokken tot digitale klokken, ze zijn een belangrijk onderdeel van elk huis. Lees verder om het perfecte type klok voor je huis te vinden.

Soorten klokken

Van wandklokken tot staande klokken, er zijn veel verschillende soorten klokken.

Wandklokken

Wandklokken zijn het meest voorkomende type klok en worden veel gebruikt in huizen en kantoren. Ze kunnen puur functioneel worden gebruikt, waardoor het gemakkelijk is om de gehele kamer de tijd te kunnen controleren. Maar laat je niet misleiden door de functionaliteit van de wandklok. Wandklokken zijn ook geweldig om je muur te decoreren. Hang er een boven een schoorsteenmantel, aan de zijkant van een kamer of boven een zithoek om persoonlijkheid en stijl aan de ruimte toe te voegen.

Slingerklokken

Een slingerklok is een klok die een slingerend gewicht als tijdwaarnemingselement gebruikt. Het gewicht zwaait heen en weer in een nauwkeurig tijdsinterval, afhankelijk van de lengte van de slinger. Het voordeel van een slinger voor tijdwaarneming is dat het een soepele en bijna harmonische oscillator is. Slingerklokken worden vaak beschouwd als analoge klokken en kunnen worden gebruikt als decoratieve toevoeging aan je ruimte.

Mantel- & tafelklokken

Mantelklokken, of tafelklok, zijn kleine klokken die gewoonlijk op een schoorsteenmantel of plank boven een open haard worden geplaatst. Mantel- en tafelklokken, hoewel functioneel, worden meestal gebruikt om een extra decoratieve flair aan de plank of schoorsteenmantel toe te voegen. Ze hoeven zeker niet aan de schoorsteenmantel te plakken. Dit soort klokken kunnen op kantoorbureaus, salontafels of waar je maar een extra decoratief tintje wilt, worden geplaatst. Ze zijn er in verschillende tijdweergaven: digitaal, analoog numeriek en analoog met Romeinse cijfers.

Koekoeksklokken

Een koekoeksklok combineert een wandklok met een slingerklok en voegt er een leuke twist aan toe. Wanneer het uur slaat, spelen deze klokken een geluid dat lijkt op de roep van een koekoekvogel. Een geautomatiseerde vogel kan ook uit de klok springen en met elke noot meebewegen. Bij sommige klokken zullen de vleugels en snavel van de vogel bewegen, terwijl bij andere klokken de vogel gewoon naar voren leunt. Koekoeksklokken zijn excentriek en zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan unieke ontwerpen (niet alleen vogels!), waardoor ze de perfecte funky toevoeging zijn aan een kamer in eclectische stijl.

Staande klokken

De staande klok is ontwikkeld in de jaren 1600 en bestaat nog steeds. Een staande klok is een hoge vrijstaande klok met een door gewicht aangedreven slinger erin. Deze hoogwaardige klokken, over het algemeen tussen de anderhalve meter tot 2 meter, waardoor ze een perfect statement zijn. Hoewel de meeste staande klokken Romeinse cijfers hebben, kun je ze ook vinden met displays in Arabische cijfers. Ze zijn over het algemeen van hout en hebben een decoratieve uitstraling, ideaal voor het creëren van een antiek gevoel dat goed werkt in rustieke of traditionele huizen.

Reacties zijn gesloten.