Wat is een houtkachel cv?

Wat is een houtkachel cv?

Heb je interesse in een houtkachel cv? Zoek je er eerst nog meer informatie over? Ben je benieuwd naar de voordelen ervan?

Houtkachel als cv

Wat is een houtkachel cv? De naam verklapt het al een beetje, maar kan toch ook nog heel veel vragen bij je oproepen. Eigenlijk gebruik je in deze situatie je houtkachel als cv. Dit is natuurlijk ideaal. Met behulp van je kachel verwarm je gewoon je hele huis. Tenminste dit geldt voor alle kamers en ruimtes waar je centrale verwarming hebt. Het voordeel is dat je zo op een hele energiezuinige manier verwarmt. De meeste CV-kachels branden op pellets. Soms heb je ander hout of zelfs gas nodig. Of een combinatie van deze brandstoffen.

Besparen

Door te kiezen voor een CV-kachel kun je enorm besparen op je stookkosten. Deze manier van verwarmen past uitstekend bij alle eigentijdse oplossingen die de laatste jaren worden bedacht. Je draagt op deze wijze je steentje bij aan een duurzame leefomgeving. En je maakt het bovendien nog aangenaam voor jezelf ook. Een houtkachel zorgt altijd al voor meer sfeer. Door te kiezen voor een CV-houtkachel heb je zowel de sfeer als het stukje duurzaamheid. Je ontvangt op een goedkope manier warmte en je hebt nog een schitterend haardvuur in je kamer ook. Het gebruik van dit soort kachels stijgt vrij hard de laatste jaren.

Kachel als onderdeel van Cv-systeem

De ontwikkelingen staan uiteraard niet stil. De kachel kan steeds optimaler worden gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan het verwarmen van het water in het Cv-systeem. De kachel is dan de bron en ook een schakel binnen de centrale verwarming en de warmwater voorziening. De stookkosten dalen hierdoor aanzienlijk. Als je op dit moment een CV-kachel koopt, dan is het rendement echt uitzonderlijk hoog. Ook zit het helemaal goed met de verbranding. Dit is nauwelijks belastend voor het milieu.

Wat levert het op?

Wat is een houtkachel CV? Dat was misschien je eerste vraag. Nu ben je wellicht ook wel benieuwd naar de besparing. Allereerst moet je natuurlijk een kachel aanschaffen. Dat is wel even een investering. Kies je voor een eenvoudig vrijstaand model dan valt het nog mee, maar als je gaat voor een inbouwhaard dan lopen de prijzen aardig op. Natuurlijk moet je ook beschikken over een rookkaneel. Met een beetje geluk is die bij jou al aanwezig. Anders kunnen die kosten ook nog wel oplopen. Dan is het nu zaak om uit te rekenen wat de besparing zal zijn op jaarbasis. Dan kun je ook meteen uitrekenen hoeveel jaar je erover doet om de kosten van de aanschaf van de kachel terug te verdienen.

 

Bron: woonenleven.nl

Reacties zijn gesloten.