Wat zijn de voordelen van geurolie?

Wat zijn de voordelen van geurolie?

Om het binnenshuis gezellig te maken schaffen mensen kussentjes aan voor op de bank, bloemen voor in de vensterbank en tapijtjes voor op de grond. Wie nog meer ambiance wil creëren kan er ook voor kiezen om geurolie in de woonkamer te zetten, om zo ook een heerlijke geur in huis te verspreiden. Nog niet helemaal overtuigd? Wij zetten een aantal voordelen van geurolie op een rijtje.

Het ruikt lekker

Om maar even te beginnen met een open deur: geurolie ruikt nu eenmaal lekker. Een huis dat muf ruikt, zorgt niet voor een gezellige sfeer. Met geurolie zorg je ervoor dat het in huis gemoedelijk ruikt. Je zit overigens niet aan een geur vast. Je hebt een scala een geuren olie. Zo kun je afwisselen en prikkel je de zintuigen continu.

Het staat gezellig

Natuurlijk schaf je geurolie aan om de geur, maar het kan ook een ware pronkstuk op je woonkamertafeltje zijn. Niet het olieflesje zelf, maar de brander. Je hebt tegenwoordig superleuke oliebrandertjes waar je wat water en geurolie in kunt doen om zo de geur te verspreiden. Zo ruikt je kamer lekker én je hebt meteen een leuk decoratiestuk voor in de woonkamer. Bovendien is een oliebrander plus een paar geurolieflesjes ook nog eens een superleuk cadeau.

Het heeft een positief effect op je gezondheid

Sommige oliën ruiken simpelweg lekker, maar bepaalde oliën doen wel meer dan dat. Bepaalde geuren prikkelen je zintuigen dusdanig dat ze ook een andere werking hebben. Een lavendelgeur zorgt ervoor dat je beter kunt ontspannen en citroen heeft een opwekkende werking. Ben je verkouden? Dan kan een eucalyptusgeur ervoor zorgen dat je wat vrijer kunt ademen. Al doe je er soms beter aan om de eucalyptusolie te gebruiken voor het stomen.

Het kan insecten op afstand houden

Je moet natuurlijk geen mierzoete geur in je oliebrander doen, maar als je in de zomer ongewenste muggen in huis hebt, kan een juiste olie die insecten op afstand houden. In dat geval is pepermuntolie je beste vriend. Je hoeft de olie dan niet eens in een brandertje te doen. Meng wat pepermuntolie met water en doe dit in een plantenspray. Spray het vervolgens rond in huis en je houdt muggen op een natuurlijke manier buiten de deur.

Niet alleen voor een lekkere geur in huis

Geurolie gebruiken de meesten alleen door het in een brandertje te doen of om er stokjes in te dompelen om die in het toilet te zetten. Je kunt de olie echter ook gebruiken om anderen dingen van een frisse geur te voorzien. Door bijvoorbeeld een beetje geurolie op een doekje te doen en dit in je klerenkast te leggen, gaat je kleding niet muf ruiken.

 

Bron: homewishez.nl

Reacties zijn gesloten.