Welke salontafel past bij mijn interieur?

Welke salontafel past bij mijn interieur?

Is je oude salontafel versleten? Dan wordt het tijd om een nieuwe te kopen, maar hoe kies je de perfecte salontafel voor jouw interieur? We helpen je een handje!

 

De ideale salontafel voor een modern interieur

Is je interieur modern ingericht? Dan moet je op zoek gaan naar een salontafel die er modern uitziet. Een moderne salontafel heeft een strak design, zonder versieringen. Meestal wordt er in een modern interieur ook met eenvoudige kleuren gewerkt, zoals grijs, wit of zwart. Toch is het gebruikelijk om hier en daar een speels kleuraccent te leggen. Als de rest van je interieur sober is, dan mag je dus gerust kiezen voor een salontafel in een opvallend kleur en/of model. Salontafels met glas passen over het algemeen mooi in een modern interieur.

De ideale salontafel voor een retro interieur

Ben jij helemaal fan van de retro stijl? Ga dan opzoek naar een retro salontafel die je terug meeneemt in de tijd. Retro salontafels zijn kleurrijk en hebben een authentiek karakter. Kies voor kleuren zoals, groen, oranje, bruin, enzovoort. Als je op zoek gaat naar een retro salontafel, is het voornamelijk belangrijk dat je kiest voor een salontafel met een authentiek karakter. Een houten salontafel is daarom geen slechte keuze. In een retro interieur wordt er echter soms ook hedendaagse meubels gecombineerd met authentieke meubels. Als de rest van je meubelen authentieker zijn, zou je dus een meer hedendaags model kunnen kiezen.

 

De ideale salontafel voor een landelijk interieur

In een landelijk interieur draait het allemaal rond sfeer en natuur. Kies voor een salontafel die gezelligheid uitstraalt en liefst ook voor een die gemaakt werd uit natuurlijke materialen. Houten salontafels zijn een uitstekende keuze. Kies voor een sierlijke salontafel met mooie details, zoals mooie graveringen. Daarnaast kan je ook kiezen voor een salontafel in lichte pastelkleuren, afhankelijk van wat er het best bij je sofa past.

 

De ideale salontafel voor een industrieel interieur

In een industrieel interieur wordt er de strakke uitstraling van een modern interieur gecombineerd met de charme van een landelijk interieur. In dit interieur worden volgende materialen vaak gebruikt: hout, beton en metaal. Een industriële salontafel kan dus uit hout gemaakt zijn, maar ook uit metaal. Een combinatie van beiden is nog beter. Als je toch liever een gekleurde salontafel wilt, kies dan voor strakke kleuren, zoals wit, zwart en grijs. Grijs doet het voornamelijk goed in een industrieel interieur. Kies voor een strakke salontafel, maar neem wel een model dat sfeer uitstraalt.

 

Bron: homewishez.nl

Reacties zijn gesloten.