Zo onderhoud je een spa!

Zo onderhoud je een spa!

Een spa hebben is natuurlijk super, maar hij moet wel goed onderhouden worden. Je wilt immers niet dat hij vies wordt, of zelfs beschadigd raakt! Daarom geven we in dit artikel enkele tips voor het onderhouden van je spa.

Het water

Het belangrijkste onderdeel van een spa is het water. Hier zit je immers in. Zorg dat je het water daarom regelmatig ververst. Als je het water te lang laat staan kunnen er bacteriën in komen. Ook neem je zelf onbewust vaak een hoop vuil mee als je in de spa gaat. Het is daarom dus slim om eerst even te douchen voor je in de spa gaat. Doet dit zonder zeep of shampoo, zodat je geen chemicaliën mee de spa in neemt! Doe bij voorkeur ook geen zwemkleding aan, of spoel deze eerst goed uit. Ook hier kunnen namelijk makkelijk chemicaliën in blijven zitten die je niet in je spa wilt.

Het filter

Een spa is meestal voorzien van een filter. Ook deze vangt een hoop vuil en kalk op. Je wilt echter niet dat het filter verstopt raakt. Dit kan namelijk zorgen voor een slechte watercirculatie, en bovendien wordt het water dan niet meer goed schoon. Spuit het filter dus iedere week even schoon met een tuinslang. Spuit ook de binnenwanden van de spa meteen schoon. Zet daarnaast het filter af en toe in een emmer met water + wat reinigingstabletten om alle bacteriën goed te doden. Na 6 tot 8 maanden is het verstandig om de filter-cartridge te vervangen.

De kuip

Een ander belangrijk onderdeel van de spa is de kuip waarin je zit. Ook deze zul je dus af en toe moet reinigen. Om krassen te voorkomen kun je hiervoor het beste een zachte spons of doek gebruiken, plus een mild reinigingsmiddel. Gebruik dus geen schurende en bijtende middelen.

Spa laten onderhouden

Is het onderhouden/schoonmaken van een spa te veel moeite voor je, of laat je het liever aan een professional over zodat je zeker weet dat het goed gebeurt? Dan kun je terecht bij Spa Care Brabant! Ook voor reparatie ben je bij hun aan het juiste adres.

Reacties zijn gesloten.